menu
Accepter marketing-cookies hvis du vil se videoen.

 

Produktionsvirksomhed på vækstrejse

Har man fulgt Wolturnus A/S de senere år, har det ikke været til at undgå at bemærke, at produktionsvirksomheden i Nibe for alvor har fået gang i hjulene og ruller fremad i branchen.
 
Der er høj fart på initiativerne, med ønsket om at forbedre kørestolsbrugernes vilkår og give dem de bedst mulige betingelser for et liv med mobilitet og frihed. 

Wolturnus fremstiller omkring 1200 kørestole om året, som alle er specialbygget til den individuelle kørestolsbruger. Derudover sælger virksomheden hjælpemidler til handicappede og agerer distributør for andre leverandører. Med andre ord, så er der godt gang i biksen, og det kræver et sikret og velfungerende IT-setup. 

Digitalisering af processer

Som enhver anden moderne virksomhed, er Wolturnus også i gang med at digitalisere sine processer. Den udvikling gør selvsagt Wolturnus mere og mere afhængig af IT i alle faser af produktionen, hvilket har skabt et behov for en øget IT-sikkerhed og et generelt større IT-setup. Til den opgave har Wolturnus valgt Complea A/S.  CTO hos Wolturnus, Christian Gammelgaard Olesen beskriver årsagen nærmere:

”Valget faldt på Complea på grund af netværk og et godt ry, og allerede til de indledende møder var der en tryghed. At vælge IT-samarbejdspartner handler meget om tillid.” 

Wolturnus er allerede digitaliseret i en sådan grad, at et eventuelt nedbrud vil medvirke til hjemsending af virksomhedens cirka 40 medarbejdere. Derfor er oppetid utrolig vigtigt. 
 

 

Større knowhow og fleksibilitet

Endnu et vigtigt parameter i samarbejdet er frigivelse af ressourcer, som er kommet Wolturnus’ økonomichef og IT-ansvarlige, Lars Nørgaard til gode. Lars blev før i tiden flaskehals på mange daglige IT-udfordringer, hvilket forhindrede ham i at kunne påtage sig de ventende udviklingsopgaver.

Samarbejdet med Complea har derfor haft en direkte påvirkning på Lars’ dagligdag, hvortil Lars kommenterer:

”Medarbejderne henvender sig nu primært direkte til Complea med hverdagsudfordringer inden for IT, hvor de altid får en kompetent supporter i røret. Det er utrolig vigtigt, at Compleas folk er dygtige og har en bred knowhow, både i forhold til at hjælpe medarbejderne, men også for at kunne give mig den rette sparring.”

Foruden dette, har samarbejdet også forlænget åbningstiden for IT-support, som er et stort plus for Wolturnus. Virksomheden tilbyder medarbejderne flekstid, hvorfor det er vigtigt, at supporten også kan nås uden for tidsrummet 8-16. 

Efter vi har skiftet til Complea er hverdagen blevet mere professionel, fordi vi har en slags ekstern IT-afdeling, som vi kan benytte. Det frigiver nogle ressourcer.


Christian Gammelgaard Olesen
CTO, Wolturnus A/S

Større forretningsforståelse

Det var vigtigt for Wolturnus at finde en IT-samarbejdspartner, som gør en indsats for at skabe forståelse for forretningen, både som den fungerer nu, men også i forhold til tankerne om fremtiden. Christian Gammelgaard Olesen udtaler:

”Complea har været rigtig god til at forstå os og sætte sig ind i vores situation, hvem vi er og hvad vi har brug for. Samtidig har implementeringen kørt smertefrit hen over en weekend og har ikke påvirket virksomhedens drift.”

Mere for pengene

Selve udgiften til IT har ikke ændret sig særlig meget for Wolturnus i forbindelse med samhandelsaftalen, men det har indholdet til gengæld: 

”Vi har ikke sparet penge, men vi får mere for pengene. Vi får ressourcer frigivet internt, men også en højere IT-sikkerhed og nogle systemer, som kan mere,” fortæller Christian Gammelgaard Olesen og fortsætter:

”Efter vi har skiftet til Complea er hverdagen blevet mere professionel, fordi vi har en slags ekstern IT-afdeling, som vi kan benytte. Det frigiver nogle ressourcer.” 
 

OM WOLTURNUS A/S

  • Fremstiller specialbyggede kørestole
  • Sælger hjælpemidler til handicappede
  • Distribuerer også hjælpemidler fra andre leverandører
  • Hovedkontor og produktion ligger i Nibe

OM SAMARBEJDET:

  • Levering af IT-udstyr, herunder PC’er
  • Hosting og drift af servermiljø
  • Komplet backupløsninger 
  • First level support

+45 9632 7000
mail@complea.dk
CVR-nr: 33153716 

NØRRESUNDBY

Bøgildsmindevej 7
9400 Nørresundby

FREDERIKSHAVN

Knivholtvej 2D
9900 Frederikshavn