menu

IT-svindel har kronede dage, viser en ny analyse fra Politiets Landsdækkende Center for IT-relateret Økonomisk Kriminalitet (LCIK), som har modtaget 12.162 anmeldelser på et halvt år. IT-svindel dækker over alt fra samhandel på internettet (fx Gul og Gratis og salgsgrupper på facebook) til phishing, hvor svindleren franarrer folk personlige oplysninger eller penge.

Det høje tal viser, at rigtigt mange bliver udsat for IT-relaterede svindelforsøg, og der er desværre også mange, der går i fælden. Det er dog muligt at forebygge visse former for IT-svindel ved nogle enkle tiltag i dagligdagen. Vi giver dig her fire god råd til din IT-sikkerhed:

Med nogle få enkle tiltag, kan du forebygge mange typer af IT-svindel. 

1. Sørg for at holde din software opdateret.

Det lyder simpelt, men faktisk kan det være altafgørende i et forsvar mod potentielle hackerangreb. Når software opdateres, strammes sikkerheden ofte og evt. fejl eller mangler i sikkerheden udbedres. Det kræver dog, at softwaren opdateres. Der findes sikkerhedsprogrammer, der automatisk opdaterer din software, når der er opdateringer tilgængelige. Har du ikke sådan et program, er det vigtigt at indlægge en fast ugentlig dag til at opdatere softwaren på samtlige PC’er i firmaet. Er der bare én PC i firmaet, der ikke er opdateret, er der risiko for, at virus springer fra denne PC til de andre.

2. Hav en passwordpolitik

Uanset, hvor god din firewall og antivirus er, er en passwordpolitik altid at foretrække. Hvis du skifter din adgangskode hvert kvartal, gør du det sværere for de uindbudte gæster at komme på netværket. En password politik kan også indeholde regler for minimum antal tegn i adgangskoden, om der skal bruges specialtegn eller ej mm. 

3. To-faktor godkendelse

Som supplement til det traditionelle password, anbefaler Complea to-faktor godkendelse, som er et system, hvor du som bruger skal bekræfte din identitet. Du kan eksempelvis modtage en SMS med en engangskode, som skal indtastes på jeres VPN eller jeres VDI miljø. Dette er et af de mest effektive systemer til at lukke hackere ude, da de ikke kan verificere, hvem de er.

4. Back-up

Ingen kan gardere sig 100 %, og hvis du bliver ramt, er back-up din ven i nøden. Med en back-up løsning har du adgang til dine data flere forskellige steder fra, så du altid kan finde dem, selv hvis en uindbudt gæst skulle kryptere eller slette dem. 
Det er en fordel at have to forskellige slags back-up for at være bedst muligt sikret: online back-up ligger i "skyen" og onsite back-up ligger lokalt på din dataenhed.

Vil du vide mere om, hvordan du opdager og forebygger phishingforsøg, kan du læse mere her

fredag, 23. august 2019

+45 9632 7000
mail@complea.dk
CVR-nr: 33153716 

NØRRESUNDBY

Bøgildsmindevej 7
9400 Nørresundby

FREDERIKSHAVN

Knivholtvej 2D
9900 Frederikshavn