menu

De fleste virksomheder har i dag IT drift i et eller andet setup, og mange oplever behovet for nye IT-funktioner og større fleksibilitet. Det stiller krav om at IT skal fungere, når opgaverne bliver mere komplekse og uoverkommelige, og derfor vælger flere virksomheder at outsource deres IT.


Outsourcing af IT kan gøres på mange måder

Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvilken IT-outsourcing løsning der er den rigtige. Det kan være en komplet outsourcing, hvor al din virksomheds data overgår til IT-hosting. Fordelen er blandt andet her, at datacentret har ansvaret for driften, sikkerheden og backup, og du kan skalere løsningen i takt med behovet. 


Ønsker din virksomhed at bibeholde eget server setup, er der flere muligheder for at kombinere løsninger, som passer til dit behov. Her kan være tale om at outsource ansvaret for driften af jeres egne servere eller en kombination af at have egne servere samt en IT-hosting aftale.


Gevinsten ved outsourcing af IT

Mange vil sige det bedste ved at outsource IT er at slippe for bekymringerne. Afhængigt af omfanget af dit IT-setup, kan det være meget komplekst at sidde med eksempelvis drift og vedligeholdelse af servere og hardware, opdatering af licenser og ansvar for sikkerhed. Ved at outsource IT, oplever mange en mere stabil IT-drift og højere datasikkerhed. Samtidig sidder der IT-eksperter og overvåger dine systemer døgnet rundt, således der handles hurtigt, hvis en alarm går – også selvom din egen IT-medarbejder har fri, er syg, eller er taget på ferie. For mange virksomheder er det en værdsat tryghed at have at sikre driften uanset hvad. 


Faste omkostninger

IT-drift kan være forbundet med høje omkostninger og i takt med udviklingen, stilles der ofte yderligere krav til udskiftning af hardware og udskiftning af licenser, og ikke mindst opkvalificering af medarbejderne - dermed kan IT-omkostningerne ofte blive meget uforudsigelige.


Det er muligt med en IT-samarbejdspartner at få en tilpasset løsning i takt med behovet til en fast pris. På den måde bliver IT-budgettet meget mere forudsigeligt.
 

Kontakt os, hvis du ønsker at vide mere. 

mandag, 17. april 2023

+45 9632 7000
mail@complea.dk
CVR-nr: 33153716 

NØRRESUNDBY

Bøgildsmindevej 7
9400 Nørresundby

FREDERIKSHAVN

Knivholtvej 2D
9900 Frederikshavn