menu

Vi kender det alle. Der tikker en mail ind fra en ukendt afsender med et link, som det er yderst vigtigt, at du trykker på. Mange af disse spammails er nemme at styre udenom, men desværre er der også mange, der går i fælden, og et enkelt forkert klik er nok til at gøre stor skade på din virksomhed.

Derfor er medarbejderne faktisk den største risiko for din IT-sikkerhed! Men du kan gøre en stor forskel for at øge din IT-sikkerhed ved at oplyse dine medarbejdere om de risici, der findes, og hvordan de skal handle på dem.

 

Vi har her samlet nogle få enkle og nyttige tips, som du kan give dine medarbejdere for at skabe større opmærksomhed på IT-sikkerhed:

  1. Vær opmærksom på, om du kender afsenderen. Hvis ikke, så google evt. afsenderen eller forhør dig hos dine kollegaer efter kendskab til afsenderen.
  2. Kender du afsenderen, men har mistanke om svindel, så kontakt afsenderen og spørg, om de har sendt meddelelsen. Brug de kontaktoplysninger, som du har på afsenderen i stedet for at svare direkte på meddelelsen.
  3. Undersøg om sprog, opsætning mm. ser troværdigt ud. Er sproget dårligt skrevet med mange fejl og forkert ordlyd, så kan du roligt gå ud fra, at det drejer sig om svindel.
  4. Vær altid meget vagtsom overfor links i meddelelser. Er du i tvivl, kan du holde musen hen over linket for at se, hvor linket fører hen.

Derudover er det utrolig vigtigt, at dine medarbejdere ved, hvor de skal henvende sig, hvis skaden sker, så den hurtigst muligt kan begrænses.

 

tirsdag, 11. februar 2020

+45 9632 7000
mail@complea.dk
CVR-nr: 33153716 

NØRRESUNDBY

Bøgildsmindevej 7
9400 Nørresundby

FREDERIKSHAVN

Knivholtvej 2D
9900 Frederikshavn