menu

I tiden op til julen flyver vores dankortoplysninger rundt på forskellige webshops, når vi handler online, digitale julekort florerer, og vi bliver spammet af reklamer. Det giver hackere optimale vilkår, og de er hurtige til at udnytte enhver uopmærksomhed. Vi giver dig her nogle gode råd til at undgå, at hackerne ødelægger den gode julestemning.

1. Hav altid din software opdateret

Det lyder simpelt, men faktisk kan det være altafgørende i et forsvar mod potentielle hackerangreb. Hackerne arbejder hele tiden på at finde huller i sikkerheden på f.eks. antivirus og firewalls, men når software opdateres, strammes sikkerheden ofte og eventuelle fejl eller mangler i sikkerheden udbedres. Vil du derfor være på forkant med hackerne, kræver det, at softwaren på dine systemer kontinuerligt bliver opdateret.

2. Vær forsigtig med at klikke på reklamer og julehilsner

Der skal ikke mere end et enkelt klik på en reklame til at give hackerne adgang til din computer, som på den måde kan stjæle dine personlige oplysninger eller lukke adgangen til dine filer ned. På samme måde kommer mange julekort i dag i form af e-mails, og det ved hackerne. Pas derfor meget på med at klikke på links i de digitale julehilsner, for de kan komme fra en afsender med bagtanker.

3. Kig efter e-mærket, når du handler online

E-mærket er din garanti for, at en webshop overholder dansk lovgivning. Kig derfor altid efter e-mærket inden et køb - på den måde er du sikker på at handle sikkert. Du kan også med fordel google webshoppen og se, hvilke oplysninger du kan finde, f.eks. gode eller dårlige anmeldelser.

4. Brug to-trins godkendelse, når du kan

To-trins godkendelse er et ekstra sikkerhedslag, som f.eks. indebærer, at du godkender dit køb med mitID. Det er med til at beskytte dig mod hackere, som sjældent har adgang til alle dine oplysninger, og derfor ikke kan misbruge dine oplysninger.

Rigtig glædelig og sikker jul fra alle os hos Complea

onsdag, 1. november 2023

+45 9632 7000
mail@complea.dk
CVR-nr: 33153716 

NØRRESUNDBY

Bøgildsmindevej 7
9400 Nørresundby

FREDERIKSHAVN

Knivholtvej 2D
9900 Frederikshavn