menu

1. Sørg for at holde din software opdateret.

Det lyder simpelt, men faktisk kan det være altafgørende i et forsvar mod potentielle hackerangreb. Når software opdateres, strammes sikkerheden ofte og evt. fejl eller mangler i sikkerheden udbedres. Det kræver dog, at softwaren opdateres. Der findes sikkerhedsprogrammer, der automatisk opdaterer din software, når der er opdateringer tilgængelige. Har du ikke sådan et program, er det vigtigt at indlægge en fast ugentlig dag til at opdatere softwaren på samtlige PC’er i firmaet. Er der bare én PC i firmaet, der ikke er opdateret, er der risiko for, at virus springer fra denne PC til de andre.

2. Hav en passwordpolitik

Uanset, hvor god din firewall og antivirus er, er en passwordpolitik altid at foretrække. Hvis du skifter din adgangskode hvert kvartal, som vi anbefaler i Complea, gør du det sværere for de uindbudte gæster at komme på netværket. En password politik kan også indeholde regler for minimum antal tegn i adgangskoden, om der skal bruges specialtegn eller ej mm.

Et supplement til det traditionelle password kan være 2-faktorgodkendelse, som er et system, hvor du som bruger skal bekræfte din identitet. Du kan eksempelvis modtage en SMS med en engangsadgangskode, som skal indtastes på jeres VPN eller jeres VDI miljø. Dette er et af de mest effektive systemer til at lukke hackere ude, da de ikke kan verificere, hvem de er.

3. Back-up

Ingen kan gardere sig 100 %, og når du bliver ramt, er back-up din ven i nøden. Med en back-up løsning har du adgang til dine data flere forskellige steder fra, så du altid kan finde dem, selv hvis en uindbudt gæst skulle kryptere eller slette dem. 
Det er en fordel at have to forskellige slags back-up for at være bedst muligt sikret. Online back-up ligger i "skyen" og onsite back-up, som ligger lokalt på din dataenhed.

4. Hav en beredskabsplan

Skulle uheldet være ude, er det vigtigt at have en procedure for at håndtere skaderne og forhindre dem i at udvikle sig. En beredskabsplan skal være tilpasset den enkelte virksomhed, og derfor findes der ingen opskrifter, der kan anvendes bredt. Vi hjælper dog gerne med at udforme en beredskabsplan, og giver råd til, hvad den bør indeholde. 

torsdag, 24. januar 2019

+45 9632 7000
mail@complea.dk
CVR-nr: 33153716 

NØRRESUNDBY

Bøgildsmindevej 7
9400 Nørresundby

FREDERIKSHAVN

Knivholtvej 2D
9900 Frederikshavn