menu

Fra 1. januar 2019 skal virksomheder, der sender personfølsomme eller fortrolige oplysninger i e-mails, kunne sende dem krypteret.

Siden 2008 har det været en anbefaling fra Datatilsynet, at private virksomheder sendte personfølsomme oplysninger i krypterede mails. I en pressemeddelelse i slutningen af juli har Datatilsynet dog meldt ud, at det fremadrettet vil være Datatilsynets opfattelse, at det normalt vil være en passende sikkerhedsforanstaltning – for både offentlige og private aktører – at anvende kryptering ved transmission af fortrolige og følsomme personoplysninger med e-mail via internettet. Med fortrolige eller personfølsomme oplysninger menes eksempelvis ansættelseskontrakter, helbredsoplysninger, strafforhold mv.

De skærpede regler er en følge af persondataloven samt den teknologiske udvikling, der giver virksomhederne mulighed for at implementere dette tiltag. Tiltaget skal være med til at mindske antallet af hændelser, hvor personfølsomme oplysninger ender i de forkerte hænder.

Er du i tvivl om, hvorvidt din virksomhed har brug for at kunne sende krypterede e-mails, eller har du spørgsmål til sikker mail, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

mandag, 20. august 2018

+45 9632 7000
mail@complea.dk
CVR-nr: 33153716 

NØRRESUNDBY

Bøgildsmindevej 7
9400 Nørresundby

FREDERIKSHAVN

Knivholtvej 2D
9900 Frederikshavn