menu

Nordjyske TL BYG blev i 2017 kåret som en af byggebranchens IT-rollemodeller og har siden foretaget yderligere investeringer i at digitalisere virksomhedens arbejdsprocesser. Nu indleder entreprenørfirmaet et strategisk samarbejde med IT-virksomheden Complea med henblik på at udvikle en softwareplatform, der skal gøre byggebranchen mere digital.

Tilbage i 2017 blev TL BYG kåret som IT-rollemodel inden for administration, og siden har virksomheden foretaget yderligere investeringer i digitalisering og IT-anvendelse. Nu er tiden kommet til at løfte virksomheden til det næste digitale niveau, og derfor indgår den nordjyske entreprenør nu et strategisk samarbejde med IT-virksomheden Complea om at skabe en digital platform, der skal supportere samtlige arbejdsprocesser for virksomhedens mere end 200 medarbejdere:

TL BYG har gennem årene foretaget store IT-investeringer, og tiden er nu moden til at tage næste skridt og løfte virksomheden til næste niveau med udviklingen af et softwaresystem, der kan sikre en mere effektiv arbejdsgang og mindske en række af vores nuværende manuelle processer. Vi skal kort sagt kunne styre hele projektporteføljen via IT – både i forhold til kapacitet, tid og ressourcer. Min forventning er, at systemet vil styrke den interne kommunikation markant, skabe et bedre overblik og definere en klar struktur for medarbejderne på tværs af afdelinger, siger adm. direktør i TL BYG, Peter Boltau, og tilføjer, at al information skal kunne fremskaffes ved hjælp af kun tre klik.

Specialtilpasset løsning til byggebranchen

Samarbejdet består i første omgang i at kortlægge TL BYGs arbejdsprocesser sammen med en række repræsentanter fra alle virksomhedens afdelinger. Således bliver softwareløsningen specifikt tilpasset behovene i en større entreprenørvirksomhed og håbet er, at platformen på sigt vil gavne andre projekttunge virksomheder, der ønsker at opruste på det digitale område:

Byggebranchen har længe haft udfordringer i forhold til at følge med digitaliseringen på grund af mangel på gode styringsredskaber. Det behov håber vi på at kunne imødekomme med samarbejdet med TL BYG, som har et stærkt ønske om at gå forrest i håbet om en mere digital byggebranche. Målet er, at vi ender ud med en standardiseret platform, som let kan specialtilpasses den enkelte virksomhed og dermed komme en stor del af landets bygge- og entreprenørfirmaer til gode, lyder det fra direktør i Complea, Morten Hovaldt. 

For at sikre fremdriften har TL BYG valgt at indhente ekstra ressourcer til at drive processen i tæt samarbejde med Complea. Allerede sidste år ansatte virksomheden en IT- og logistikansvarlig, som har brugt de seneste måneder på at kortlægge virksomhedens processer og behov i forhold til at udvælge den bedste samarbejdspartner. Senest har TL BYG ansat en projektleder, der skal sikre integrationen af det nye digitale værktøj i alle led i værdikæden.

Forventningen er, at systemet vil være klar til test i efteråret 2019. Herefter vil den byggetilpassede platform være tilgængelig for andre interesserede virksomheder fra primo 2020. 

For yderligere information, kontakt venligst: 

  • Adm. direktør Peter Boltau, TL BYG A/S, tlf. dir. 22 69 54 70 og pbo@tlbyg.dk 
  • Presseservice: Sanne Nørbjerg, Publicity, tlf. dir. 23 43 00 44 og sanne@publicity.dk

Om TL BYG:

TL BYG A/S er en af Danmarks førende entreprenørvirksomheder med specialer inden for bæredygtigt byggeri, akustik og kulturarv. Virksomheden blev grundlagt i Aalborg i 1974 og har udviklet sig fra at være en mindre familiedrevet byggevirksomhed til i dag at være en moderne entreprenørvirksomhed med over 200 medarbejdere.Læs mere på Børsen (Kræver abbonement)

tirsdag, 8. januar 2019

+45 9632 7000
mail@complea.dk
CVR-nr: 33153716 

NØRRESUNDBY

Bøgildsmindevej 7
9400 Nørresundby

FREDERIKSHAVN

Knivholtvej 2D
9900 Frederikshavn