menu

Al arbejdet ophørte pludseligt

”Telefonen ringede på en ellers normal hverdag. Det var fra kontoret, som meddelte, at den var helt gal,” erindrer Brian Schultz, økonomichef hos SE Packing System A/S. Det var starten på et par hæsblæsende dage.

Logistikvirksomheden SE Packing System, som befinder sig på toppen af Danmark, tager sig af administration, indsamling, returtransport og rengøring af kar og tønder til fiskeindustrien, og blev i maj måned pludselig ramt af et ransomware angreb. Medarbejderne kunne ikke tilgå nogle af serverne, hvilket betød at hverken filer eller programmer var til rådighed. Al arbejdet var dermed tvunget til at ophøre straks og fokus blev rettet mod at finde en løsning. 

Forskud på samarbejdet

SE Packing System stod, ironisk nok, til at skulle starte et samarbejde på IT blot en uge efter ransomware angrebet. Det var derfor naturligt for Brian Schultz at kontakte Complea i det samme han blev bekendt med angrebet:

”SE Packing System var ude for noget lignende for et par år tilbage, så jeg tog situationen ganske roligt. Denne gang viste det sig dog at være mere alvorligt eftersom alle serverne og programmerne på dem også var ramte. Selvom vi ikke var påbegyndt samarbejdet på IT delen endnu, stod Complea her nærmest med det samme efter mit opkald,” forklarer Brian Schultz.
 
SE Packing System havde heldigvis en cloud backup med datafiler samt en USB med backup af serveropsætningen, så Complea kunne genetablere systemerne på en ny server leveret af Complea. Det betød, at SE Packing System var oppe at køre igen allerede et par dage senere med minimalt datatab.

”Complea håndterede hele sagen meget professionelt og det giver da ro i maven ved tanken om, at Complea fremadrettet håndterer al vores IT”

Brian Schultz
Økonomichef - SE Packing System A/S

Det kunne have gået helt galt

Som Brian Schultz selv beskriver, så skete ransomware angrebet ”heldigvis” i en periode, hvor SE Packing System normalvis ikke har så travlt. Et par dages nedetid endte derfor ikke med et katastrofalt udfald for virksomheden, men forskrækkelsen over, at det overhovedet skete, er der stadigvæk. Samtidig stod den travle periode lige for døren, så det var vigtigt for SE Packing System med hurtig og professionel service. 

Compleas tekniske direktør, Jeppe H. Larsen kommenterer på, hvor vigtigt det er for virksomhederne i dag at have backup:

”Det er ikke længere nok at tænke traditionel backup og vi ser desværre alt for tit, at det først er efter skaden er sket, at konsekvenserne ved manglende backup bliver åbenlyse. Heldigvis havde SE Packing System en brugbar backup liggende, men vi kunne have fået dem endnu hurtigere op at køre, hvis backup strategien var prioriteret højere på et tidligere stadie.”

Brian Schultz tilkendegiver sin glæde over det forestående samarbejde med Complea efter sådan en oplevelse: 

”Complea håndterede hele sagen meget professionelt og det giver da ro i maven ved tanken om, at Complea fremadrettet håndterer al vores IT, som gerne skulle bidrage til, at vi ikke står i en lignende situation i fremtiden.”

 

På en digital rejse

Hændelsen blev startskuddet til den i forvejen planlagte digitale rejse, som SE Packing System skal til at begive sig ud på med outsourcing af IT samt implementering af nyt økonomisystem, Business Central ERP løsning med Compleas Complet digitaliseringssoftware ovenpå. Løsningen forventes at bidrage til en mere strømlinet og tidsbesparende forretning, hvor digitaliseringen samtidig støtter op om SE Packing Systems fokus på at styre hen imod at blive en endnu grønnere profil end det nuværende arbejde med genbrugsemballage muliggør. 

OM SE PACKING SYSTEM

  • Beliggende i Skagen
  • Arbejder inden for fiskeindustrien
  • Håndterer administration, indsamling, returtransport og rengøring af kar og tønder
  • SE Systemet er baseret på genbrug

OM SAMARBEJDET:

  • Drift og backup af komplet IT-system
  • Drift af servere
  • First level support

Lignende cases

+45 9632 7000
mail@complea.dk
CVR-nr: 33153716 

NØRRESUNDBY

Bøgildsmindevej 7
9400 Nørresundby

FREDERIKSHAVN

Knivholtvej 2D
9900 Frederikshavn