complea logo
Bøgen 1
7 råd til mobilen i ferien

7 råd til mobilen i ferien

Undgå dyre mobilregninger, når du rejser i udlandet

Sommerferien er på trapperne eller er måske allerede i gang. Vi giver dig her 7 råd til at bruge mobilen i udlandet, så du kan nyde ferien i stedet for at bekymre dig om dyre mobilregninger.

  1. Download film og musik hjemmefra. Flere streamingtjenester tilbyder offline brug, så hvis du har downloadet din yndlingsserie, favoritmusik osv. skal du ikke bruge data på det i udlandet.
  2. Hav din mobil, tablet osv. opdateret, inden du tager hjemmefra. Slå også gerne automatisk opdatering af apps fra. Opdateringer, der kører i baggrunden, kan bruge en masse data – også selvom du ikke åbner app’en.
  3. Tjek dit mobilabonnement, inden du rejser, så du har helt styr på, hvor meget data du kan bruge i udlandet. Det er også vigtigt at undersøge, om du betaler ekstra for at bruge data udenfor EU. Mange abonnementer inkluderer ikke data udenfor EU, og du kan derfor risikere at få en stor regning, hvis du bruger data. Pas også på, at din mobil ikke hopper på et net, der ikke er i et EU-land, hvis du befinder dig tæt på EU's grænser. Det kan fx være, hvis du kommer i nærheden af Monaco eller Tyrkiet. Det er også en god idé at være opmærksom på ikke at bruge data på færger og krydstogtskibe, hvor du risikerer at hoppe på en satellitforbindelse, som kan give store regninger.
  4. Det kan også være fornuftigt at slå din mobilsvar fra, hvis du rejser udenfor EU. Du betaler nemlig både for at modtage opkaldet og for viderestilling til Danmark.
  5. Når du er kommet afsted på ferien, skal du passe på gratis netforbindelser i udlandet. Du risikerer, at hackere får adgang til dine kreditkortoplysninger og adgangskoder. Benyt dig i stedet af den data, der følger med dit abonnement, hvis du holder ferie i EU.
  6. Undgå også at anvende de USB-opladere, der fx kan være i lufthavne og på caféer. USB kan misbruges til at få adgang til din mobil, og du bør derfor altid bruge dit egen oplader i en stikkontakt eller en powerbank.
  7. Når du er hjemme i Danmark igen, så tjek, at din mobil er hoppet på et dansk net og genstart din telefon, hvis den ikke er. Hvis din mobil bliver ved med at være registreret på et udenlandsk net, vil du blive takseret derefter.

Rigtig god fornøjelse med at bruge din mobil på ferien.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.


Vores support er åben 24/7/365

+45 9632 7070
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontortider:
Mandag – Torsdag: 07:00 - 16:00
Fredag: 07:00 – 15:30


Webbureau ITTP

ledningsmand2 sort

Har du brug for hjælp?
Tlf. 0045 9632 7000

ledningsmand sort
Tilmeld dig nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.

Har du brug for hjælp?
Tlf. 0045 9632 7000

ledningsmand sort